Psychosociaal - Organized Balances

Carpe Diem: pluk de dag.
Geloof in jezelf, investeer in je eigen toekomst en geluk.
Organized Balances
Ga naar de inhoud
Psychosociaal

In het psychosociaal werk gaat men ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Hierbij is de gedachte dat zowel een gezonde geest als een goed functionerend lichaam nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de werkomgeving.

Een moeilijke situatie verstoort het evenwicht tussen lichaam, geest en werkomgeving. De mens heeft van nature alle kracht en wijsheid in zich om probleemsituaties zelf op te lossen, met andere woorden: zichzelf te helpen.

Soms is een situatie zo ingrijpend dat mensen vast komen te zitten en het overzicht over het geheel verliezen. Dit geeft vaak het gevoel van “niet lekker in je vel zitten”, het veroorzaakt oplopende spanningen of leidt soms tot uitzichtloosheid.

De Effortless Coach leeft zich in de situatie van de cliënten in door goed naar hun verhaal met alle gevoelens en de daarbij behorende emoties te luisteren, helpt de cliënten om het overzicht over hun situatie op te bouwen en helpt hen om hun eigen krachten aan te spreken. Door deze vorm van begeleiding zijn zij hierna zelf weer in staat handelend op te treden en de problemen verder op te lossen.

In de praktijk blijkt dat cliënten het geleerde in toekomstige situaties zelfstandig kunnen toepassen om lichaam en geest weer in evenwicht te brengen met de omgeving.

De dienstverlening is gebaseerd op het geloof dat mensen in organisaties in principe zelf goed in staat zijn om met elkaar problemen aan te pakken en zo optimaal te functioneren. Wanneer er thuis of op de werkvloer situaties ontstaan die een minder positief effect hebben op het functioneren van de werknemer, wordt deze werknemer ondersteund het heft in eigen hand te nemen. De aanpak kenmerkt zich door de focus te leggen op de mogelijkheden van zowel de werkgever als de werknemer. Beide partijen kunnen hierdoor het gewenste resultaat behalen.

Claire is een ervaren uitvoerend professional. Zij heeft jarenlange ervaring opgebouwd op het gebied van re-integratie en psychosociale begeleiding, verlies en transities in werk en privé, en Post Traumatische Stress Stoornissen. Claire helpt mensen de verandering te maken van overleven naar moeiteloos leven vol van gezondheid, geluk, liefde en genieten.
Contact

Telefoon:
06-22490643

E-mail:
Info@organizedbalances.nl

Post:
Grote Vos 28
2692 GM 's-Gravenzande

Registratie NOBCO:
130916-VP-96

Registratie AP:
m00002376

KvK:
55882501
Terug naar de inhoud